X

Fructele de vară care te protejează de boli de inimă și hipertensiune

Fructele de vară care te protejează de boli de inimă și hipertensiune. Caisele pot fi consumate într-o varietate de forme, variind de la fructe coapte la bucăți uscate. Acestea sunt o sursă de hrană complet naturală care vă poate proteja de bolile cardiovasculare și de hipertensiunea arterială, informează Health Digest.

Publicația notează că o caisă proaspătă conține 16,8 calorii, 4,55 miligrame de calciu și cantități semnificative de vitamina C și alți nutrienți.

Fructele de vară care te protejează de boli de inimă și hipertensiune: Caise

Caisele sunt adesea numite un superaliment datorită proprietăților lor nutriționale diverse. Două substanțe nutritive găsite în caise care sunt deosebit de importante dacă doriți să vă reduceți colesterolul și să gestionați hipertensiunea sunt fibrele și potasiul. Fiecare fruct de caise conține 0,7 grame de fibre și 90,6 miligrame de potasiu, ceea ce asigură o valoare nutritivă ridicată a acestui produs.

CITEȘTE ȘI: Nectarul de caise- sucul natural preparat acasă

Fibrele au devenit o componentă cheie a unei diete sănătoase pentru inimă. În special, fibrele solubile, care alcătuiesc aproximativ jumătate din fibrele găsite în caise, pot curăța sistemul intestinal. Atunci când fibrele se atașează de particulele de colesterol, fibrele lor transportă colesterolul prin organism și îl elimină din organism. În acest caz, nu trebuie să mâncați multe fibre solubile pentru a vedea o diferență în nivelul colesterolului.

Potasiul ajută la funcționarea optimă a sistemelor nervos și muscular. În acest caz, potasiul ajută la eliminarea mai eficientă a sodiului din organism, acesta putând avea un posibil efect asupra hipertensiunii arteriale. Deoarece caisele sunt bogate în potasiu, acestea vă pot proteja de viitoarele boli de inimă”, rezumă publicația.

Proprietăți utile ale caiselor uscate

Potasiul din compoziția lor ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Dacă o persoană are hipertensiune arterială, atunci caisele uscate sunt un produs indispensabil în dietă. În consecință, cu tensiune arterială scăzută, este mai bine să mâncați caise uscate în cantități mai mici.

Conținutul ridicat de cupru și fier are un efect benefic asupra nivelului de hemoglobină din sânge. Este util să mâncați caise uscate pentru a preveni anemia și tulburările de coagulare a sângelui. Dacă după o tăietură rana sângerează mult timp, consumul frecvent de caise uscate vă va ajuta să obțineți niveluri normale de vitamina E, care previne sângerarea excesivă.

Caisele uscate sunt un bun ajutor pentru o piele perfectă și menținerea sănătății. Calciul întărește oasele și unghiile, potasiul susține activitatea inimii, iar vitamina E este bună pentru piele.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are asupra inimii și stomacului dacă mănânci caise zilnic

Dacă intenționați să reduceți cantitatea de dulciuri din dieta dumneavoastră sau începeți să pierdeți în greutate, atunci caisele uscate vor fi un bun ajutor. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, caisele uscate satură rapid foamea și ajută la normalizarea funcției intestinale, deoarece conțin fibre – un prebiotic natural. Fibrele ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor și a deșeurilor și facilitează funcționarea ficatului, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro